Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Femugers kursus i folkedans – øvede

26. maj kl. 17:00 - 19:00

|Tilbagevendende Begivenhed (se alle)

Et arrangement hver 1 uge kl. 17:00 søndag. i ugen. Gentages indtil 2. juni 2024.

kr.1275 – kr.1355
20220326 062 fofkbh folkedans 217537 MF kopier

Slängpolska-laboratorie med Kirstine Nurdug Jensen

Slängpolska er en fantastisk dans, som lever sit eget liv på dansegulvene rundt omkring i Norden (og sikkert videre ud i verden). Den kan se ud på mange forskellige måder og er ofte en fri og improviseret dans, som spænder over mange stemninger – fra vild og festlig til inderlig og eftertænksom.

I dette slängpolska-laboratorie skal vi prøve forskellige måder at danse slängpolska på, og der kommer overordnet til at være et stort fokus på groundingen, timingen og musikaliteten i dansen. Det er der, den virkelig løfter sig! Og det er samtidig tekniske færdigheder, som er meget nyttige i alle danse.

Vi skal også arbejde med flow i dansen, kontakt med partneren og fælles improvisation, hvor begge både fører og følger. En af de slängpolska-varianter, vi skal tage fat i, er slängpolska på fläck, hvor man bliver på ét sted i rummet, hvilket gør at dansen er i konstant rotation. Det kan være virkelig fantastisk, når man finder flowet i det (og så er det underviserens personlige yndlingsvariant).

Der bliver også mulighed for, at du kan dele din egne slängpolska-favoritter med de andre – ofte har folk udviklet deres egne små serier, som de laver bevidst eller ubevidst, og det er rigtig sjovt og lærerigt at lære andres!

Det bliver nørdet, det bliver spændende, og det er en rigtig god mulighed for at arbejde i dybden med slängpolska og få nye idéer og perspektiver på den specifikke dans og dans generelt.

Musiker
Med os har vi musikeren Rasmus Brinck på violin og nøgleharpe, og han fungerer som medunderviser på kurset. Han elsker at spille til dans, og det swinger fantastisk, når han gør det! Han kommer fra Sverige og har brugt mange år på at dykke ned i forskellige polskatyper. Han har et skarpt øje for at understøtte danserne og dansegulvet med sin musik, og han vil også bidrage med sine synspunkter om sammenhængen mellem musikken og dansen.

Værd at vide
Forudsætningen for at deltage på kurset er, at du har danset en del slängpolska og føler dig hjemme i det. Det er helt fint, hvis du mest er vant til enten at føre eller følge – her kommer du til at lære begge dele, men også at udviske grænsen mellem de to roller.

Tilmelding skal gennemføres enkeltvis. Man behøver ikke komme med en partner, da alle danser med alle i gruppen.

Tag tøj på, som, du synes, er rart at bevæge dig i, og sko med glatte såler (gerne i læder, hvis du har). Den første gang giver underviseren gode råd om sko.

Detaljer

Dato:
26. maj
Tidspunkt:
17:00 - 19:00
Pris:
kr.1275 – kr.1355
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
https://www.fof.dk/da/kbh/kurser/motion/dans/gamle-danse/folkedans-oevede/237408

Sted

Dansetippen
Wagnersvej 33
København SV, 2450
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside