Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Viik – Releasetour – PlatformK

17. maj kl. 20:00 - 22:30

kr.80
Viik AN 10

Et mytisk nordisk univers får kød og blod i VÍÍKs medrivende folkemusik!

Det norske kraftcentrum Elisabeth Vik har med sit projekt VÍÍK slået sit navn fast som et af de mest besættende og medrivende navne på samtidens nordiske folkemusikscene. Bakket op af et tophold af nordiske musikere har VÍÍKs panskandinaviske folk og stærke scenenærvær taget adskillige festivaler med storm og bragt folkemusikkens urgamle rødder ud til helt nye lyttere.

Kærligheden til musikkens rødder forenes med en smittende kærlighed til nye horisonter og eventyr, og hermed formår VÍÍK at bygge bro mellem fortid og nutid, men også mellem forskellige nordiske traditioner, der flyder sammen i et nærværende og organisk sammenspil hos de forrygende musikere, som VÍÍK altid formår at samle omkring sig. Alt museumsstøvet blæses væk, og folkemusikkens smukke, rå og dragende fortællinger træder frem i øjenhøjde med et moderne publikum, når VÍÍK indtager scenen.

Bakket op af traditionelle folkemusikalske instrumenter som violin og cittern kan VÍÍK male stemningsfulde og mystiske landskaber, der træder frem af tågen, men hun kan også tage musikken ud i legende og næsten jazzede passager eller skrige den nordiske folkemusiks ofte blodige sagn ud med en vulkansk power, der kan føles som at være til heavy metal-koncert i Middelalderen.

Mytiske skikkelser træder frem i kød og blod, og man kan næsten dufte de urnordiske landskaber, når man lader sig rive med af VÍÍKs musik. Det har mange allerede gjort, og VÍÍK har ikke mindst live triumferet som et uovertruffent livenavn, der har spillet på nogle af Nordens vigtigste scener. Her har hendes musik både begejstret på traditionelle folkemusikfestivaler og på ikoniske festivaler som Roskilde Festival, hvor hun i 2022 satte en kæmpe fest i gang og høstede store kritikerroser.

VÍÍKs live-optrædener har i det hele taget begejstret anmelderne, der netop har fremhævet hendes evne til at forene skønheden og vildskaben i folkemusiken.

Både garvede folkemusik-lyttere og fans af rock, jazz og verdensmusik kan finde elementer, der begejstrer, i VÍÍKs righoldige musikalske univers, der maner til fælleskab og fest med uforfalsket spilleglæde. Her er folkemusikalsk autenticitet og nerve og en evne til at puste liv i rige nordiske traditioner med en fandenivoldsk karisma. Med et troldsk glimt i øjet binder VÍÍK dog også gerne publikum sine egne røverhistorier på ærmet – hvilket må siges at være helt i folkemusikkens ånd!

Publikum kan kort sagt vente en musikalsk oplevelse af en anden verden, når VÍÍK indtager scenen.

Detaljer

Dato:
17. maj
Tidspunkt:
20:00 - 22:30
Pris:
kr.80
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://platformk.dk/events/viik/

Sted

PlatformK
Madevej 2
Horsens, 8700
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside