Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Releasekoncert // HØST “Fuglesang”

19. marts 2023 kl. 15:00 - 17:00

kr.30
HOeST 1

Endelig kan vi præsentere vores debutalbum “Fuglesang”- og det skal fejres!
Kom til en festlig søndag eftermiddag på Frølageret den 19. marts kl. 15:00. Entréen koster 30,-. Efter koncerten kan man blive hængende til et glas, og måske en sang og kædedans.

“Når den prisvindende vokalkvartet Høst inviterer til releasekoncert for debutalbummet “Fuglesang” den 19. marts på Frølageret i Odense, hylder de naturens og stemmens kraft og donerer penge fra CD-salget til at beskytte truede fugle i Danmark.

Da Lene Høst under en lockdown stiftede vokalgruppen Høst, var det med ønsket om at skabe en vokal legeplads, som tog udgangspunkt i den nordiske folkemusiks ballader og dansemelodier. Hun inviterede tre andre sangerinder til en øver i sit kolonihavehus, og det blev den første ud af mange musikalske stunder i det lille røde kolonihavehus i Odense.

HØST består af Filippa Westerberg, Maja Freese, Liv Vester og Lene Høst, som alle fire er uddannede musikere fra Syddansk Musikkonservatorium. Flere af dem er oprindeligt uddannede med et andet hovedinstrument, men med kroppen som instrument i vokalkvartetten har de skabt et frirum, hvor de sammen kan udforske stemmens utallige muligheder. Alle fire medlemmer komponerer og laver 4-stemmige moderne fortolkninger af nordiske folkeviser. Udover at synge på dansk og svensk henter de inspiration i naturens lyde, fuglenes sang, og når de “traller” dansemelodier, imiterer de spillemandens violin, der spiller op til dans. Høst vandt i 2022 to priser på Aarhus Vocal Festival; 2.pladsen i den internationale vokalgruppe-konkurrence samt en specialpris for “Most innovative performance”.

Sangene på HØSTs debutalbum har rødder i den nordiske folkemusik og mange af sangene tager afsæt i naturens lyde og billeder. “Fuglesang” er dermed en hyldest til Moder Jord, og de HØST har særligt valgt på ved denne releasefest at donere 5 kr. pr. solgte CD til Dansk Ornitologisk Forening med det formål at beskytte truede fugle i Danmark. DOF’s naturbeskyttelse koncentrerer sig bl.a. om at etablere fuglereservater og hjælpe havørne til at yngle i Danmark. Med en fælles kærlighed til naturen og udsagnet “hver fugl må synge med sit næb” har de fire kvinder i Høst et budskab: “Det er vores håb, at inspirere mennesker til at være nysgerrige på deres egen stemmes kraft og til at turde bruge den. Vi er alle født med en unik stemme fra naturens side af. Den kan vi bruge til at udtrykke vigtige og ærlige budskaber.””
__________________________________________________________

‘Dynamisk, groovy og nøgent udleverende. Arrangementerne er skrevet så man tydeligt hører hver enkelt stemme og dens kvaliteter. Indimellem er det jazzet med tætte klange, andre gange er stemmerne instrumentale og rytmiske, og indimellem følges de ad i historiefortællingen. Der er både et råt, oprindeligt og groundet udtryk og en smuk klang.’
– Emma Björling, Kongero, Lyy m.fl.

Pladen udgives af Go’ Danish Folk med støtte fra KODA, DMF, DAF og Korsangernes Fællesråd, og vil være tilgængeligt på diverse streamingtjenester.

www.hoestvocals.dk

Koncerten er støttet af Odense Kommune Musikudvalg og Statens Kunstfond

Detaljer

Dato:
19. marts 2023
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Pris:
kr.30
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
http://www.hoestvocals.dk

Arrangør

second to the left
Telefon:
+45 - 25618282
E-mail:
info@secondtotheleft.com
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Kulturmaskinen, Frølageret, Odense
Farvergården 7
Odense, 5000
+ Google Maps