Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jensen, Bugge & Høirup på Harders i Svendborg

13. februar kl. 20:00 - 22:00

Jensen Bugge Hoeirup 2 kopi scaled

Traditionel og nykomponeret musik fra Danmark!

Harmonikaspiller Mette Kathrine Jensen, violinist Kristian Bugge og guitarist og sanger Morten Alfred Høirup, dyrker den traditionelle danske folkemusik, og de historier den fortæller, om nærhed, fællesskab og livets gang i øvrigt. Og så skriver de ny musik med rødder i traditionen, og udsyn til verden som den ser ud i dag på godt og ondt.

Ganske få har som dem besøgt så mange af de små øer og andre egne af Danmark, hvor folkemusikken og viserne stadig overleveres fra generation til generation. Det har gjort dem til såvel historiefortællere, som specialister i de mange forskellige musikalske dialekter indenfor den danske folkemusik, en viden og forståelse de udnytter til såvel koncerter som til dans.

Jensen, Bugge & Høirup krydrer instrumentalmusik og sange fra bl.a. Falster, Thy, Fanø og Læsø, med melodier som de selv komponerer, ganske i de gamle traditionsbæreres ånd.

Trioens medlemmer har i øvrigt modtaget adskillige Danish Music Awards for deres nytolkninger af den traditionelle musik, og sammen har de turneret og spillet i klubber, forsamlingshuse og på festivaler i Danmark, Tyskland, Norge,
Færøerne og Canada.

I sommeren 2015 udgav Jensen, Bugge & Høirup deres første trio-cd med titlen “Slid din tid”, som i efteråret 2015 hjembragte dem nomineringen til “Traditionsprisen”, ved Danish Music Awards Folk! Der udover har de indspillet to live-albums med den gamle dansk-amerikanske harmonikaspiller, fiddler og traditionsbærere Dwight Lamb.

Jensen, Bugge & Høirup er:

– Mette Kathrine Jensen Stærk: Harmonika & sang
– Kristian Bugge: Violin & sang
– Morten Alfred Høirup: Guitar & sang

Detaljer

Dato:
13. februar
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
www.folkforfolk.dk

Arrangør

Folk for Folk
Telefon:
40353557
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Harders, Svendborg
Møllergade 36
Svendborg, 5700
+ Google Maps