Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jagdselskabet i Thy

16. maj kl. 19:30 - 22:30

Jagdselskabet pressefoto2 ved Henrik Jansberglille 1

Trioen JAGDSELSKABET har i 10 år spillet sammen med besætningen to violiner og klaver. Repertoiret er primært komponeret af Steen Jagd Andersen, som siden 70’erne har skrevet ny musik på skuldrene af den Danske folkemusiktradition. Flere af numrene knytter sig til specifikke danse fra forskellige egne af Danmark. Musikken har aldrig tidligere været udgivet, men findes nu på en ny cd fra pladeselskabet Go Danish Folk Music.

Steen Jagd Andersen (violin) har gennem næsten 50 år spillet og formidlet dansk folkemusik i mange forskellige sammenhænge såvel i Danmark som internationalt. Allerede som barn lærte han at spille violin og såvel faderen som bedstefaderen spillede samme instrument. Bedstefaderen Peder Andersen var folkemusiker medens Steens far var til det klassiske repertoire.
Steens læremester og mentor ind i spillemandsmusikken blev Thomas Thomsen som han gennem flere år dannede duo med. Som spillemand har Steen ikke primært søgt scenen i koncertsammenhænge eller lignende, i stedet har han især begået sig som 2-stemme spiller og er kendt for et stærkt fokus på taw´et og det faste, dansante taktslag.
Steen har samarbejdet og spillet med følgende af de ældre, legendariske spillemænd: Evald Thomsen, Otto Trads, Børge Smed fra Hoager, Thomas Ingolf Sørensen og Helge Sørensen, Karl Skaarup i Thy, Bernhard Madsen, Kræn Nørgaard, Frits Brinck, Knud Lauersen, Henry Mark fra Mors og som nævnt Thomas Thomsen.

Malene Daniels Beck (klaver) er fra København, hvor hun igennem barndommen mødte folkemusikken via hendes mors tilknytning til folkemusikhusene i Danmark. Især Skælskør folkehøjskole og Vestjyllands højskoler afholdt folkemusikkurser, og der mødte Malene som barn en masse sangere og spillemænd, der gjorde stort indtryk. Som 12-årig begyndte hun at spille på klaver til dans, bl.a. med Thy-spillemanden Viggo Balle Gade. Malene har fortsat med at spille klaver, og har været på flere inspirationsrejser, – til Cape Breton, Quebec i Canada og Irland. Disse steder har alle en blomstrende traditionsmusik hvor klaveret spiller en stor rolle, både nu og op gennem sidste århundrede. Sammen med sit dybe kendskab til den danske musik, har Malene udviklet sin egen spillestil.
Malene er uddannet på det jyske musikkonservatorium med el-bas som hovedinstrument, og har spillet i bl.a. folk-bandet INSTINKT, der har bragt hende vidt omkring i verden. Hun spiller også med den kendte danske violinist Tove de Fries og et utal af konstellationer, – både på bas og klaver.

Kristian Bugge (violin) har specialiseret sig i de danske folkemusik traditioner og er meget aktiv i Danmark, Skandinavien og Nordamerika både som musiker og underviser. Allerede i 2006 modtog han “Årets folk debut” og “Årets folk instrumentalist” ved DMA Folk. Siden er han blevet en af de mest prisbelønnede folkemusikere herhjemme, med ikke mindre end 9 DMA-priser for arbejdet med hans bands og projekter.
Mere info via www.kristianbugge.com

Smagsprøver på musikken her: https://open.spotify.com/album/7m2a6yM8TxAGgvqMhYTPkr?si=MpQvZJb8QMiRxtfJPyM0rw
Youturbe: https://youtu.be/QBJ7kzozJ7A?si=p2er8KO4BQp-fqgi

JAGDSELSKABET er:
Steen Jagd, violin
Malene Beck, klaver
Kristian Bugge, violin
Arr: Thy Folkemusik

Vesløs kro
Vesløs Stationsvej 25
7742 Vesløs

Detaljer

Dato:
16. maj
Tidspunkt:
19:30 - 22:30
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://thy-folkemusik.dk/kalender.html

Sted

Vesløs Kro
Vesløs Stationsvej 25
Vesløs, 7742
+ Google Maps