oktober, 2021

06okt19:0021:30Nordisk Dans Aarhus19:00 - 21:30 Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus CKategorier:Bal,DanseworkshopAldersgrupper:16-30 år,Alle aldersgrupperEntre:Gratis

Arrangementdetaljer

Vi glæder os enormt til at byde jer på en festlig aften med fed musik, en kold øl og selvfølgelig en masse dans! Denne aften er tænkt som en øjenåbner til den nordiske dans’ fantastiske verden, så der er ingen krav om at man kender til dansene eller kan danse overhovedet i forvejen. Vi mødes for at have det sjovt og ryste hverdagens strabadser af os!

19.00-20.00 Workshop i begynderdans – polka

20.15-21.30 Nordisk bal med fri dans

Aftenen er gratis og ALLE er velkomne – tag gerne dine venner med!

Arrangementet afholdes i samarbejde med Studenterhus Aarhus, på Nordre Ringgade 3.

FORKLARING PÅ DET LÆKRE PROGRAM – HVAD SKAL DER SKE??
Klokken 19 starter workshop i begynderdans. Vi lærer nogle af de basale nordiske danse med levende, autentisk folkemusik.
Klokken 20:15 spiller musikerne op til et vaskeægte nordisk bal, hvor du har mulighed for at prøve de ting af du har lært på workshoppen. Det bliver groovy, ømt og skidesjovt. Hvis du ikke har mod på at danse, så bliv endelig hængende, musikken og stemningen er også en lytter værd.

Der vil være mulighed for at købe læskende drikke såsom øl og sodavand!

OM KONCEPTET NORDISK DANS
Den nordiske folkedanse-tradition trives som aldrig før blandt unge mennesker i disse år. Den har fået nyt liv på festivaller blandt unge over hele norden, og dansene er både smukke, udfordrende, traditionsrige og grineren.

Projektet Nordisk Dans Aarhus er af unge og for unge – alle er velkomne, uanset niveau og erfaring.

Nordisk Dans startede i København i oktober 2016, og denne side repræsenterer den Aarhusianske del af projektet.

Arrangørgruppen bag Nordisk Dans er alle en del af det unge folkemusikmiljø i Danmark og Sverige, og har lært at danse på landsdækkende stævner og festivaller for folkemusik (bl.a. ROD og FOD), samt folkemusik-konservatoriet I Esbjerg og Skurup Folkhögskola i Sverige.

Vi tror, at nordisk folkedans, ligesom i København, har et kæmpe potentiale i Aarhus, og vores mål er at holde løbende arrangementer i Aarhus, både for begyndere og øvede. Vi håber at skabe rammerne for, at unge mennesker i Aarhus og omegn jævnligt kan danse nordisk folkedans med hinanden, så de ikke kun behøver lære det eller udfolde sig på festivaller eller stævner.

Nordisk Dans har som formål at:

– Afholde aftener med begynderworkshops så alle har mulighed for at lære at danse nordisk dans

– Sikre live dansemusik af høj kvalitet

– Afholde aftener med workshops for mere øvede dansere, der gerne vil udfordres.

– Sikre et socialt fællesskab der kan være med til at udbrede den nordiske folkedans i Aarhus, når nu selve folkemusikken synes at være på vej frem blandt unge.

Læs mere:
www.nordiskdans.dk
https://www.facebook.com/nordiskdansaarhus/
https://www.facebook.com/nordiskdans/

Mere

Arrangør

Nordisk Dans