august, 2021

01augHele dagen07Musik med Rødder(Hele dagen) Jyderup Højskole, Sølystvej 2, 4450 JyderupKategorier:Kursus,SpilleworkshopEntre:Entre

Arrangementdetaljer

Musikken bliver kaldt Folkemusik, Spillemandsmusik, Roots, Folk og meget, meget mere.

Ja, kært barn har mange navne. Fælles for det hele er, at musikken har rødder i en folkelig tradition. Man kan også sige, at det er Musik med Rødder.

Bliv bedre på dit instrument. Vi arbejder med sammenspillets svære kunst. Vi spiller sammen, lærer om musikforståelse, stemninger og historier om musikken. Vi spiller og lytter. Vi vil lege med musikken, improvisere og arbejde med de forskellige måder at udsmykke melodierne på og gøre den gamle musik til vores. Der arbejdes både med og uden noder.

Med afsæt i den danske spillemands- og folkemusik tager vi på en musikalsk rejse, hvor vi besøger Skotland/Irland. Vi spiller reels, jigs, hornpippes mv. og både de klassiske og ukendte sange. Herefter rejser vi over Atlanten i hælene på emigranterne til USA. Her kan vi møde Oldtime/Bluegrass og folkesange, Cajun fra Mississippiflodens delta og Country fra Nashville, Tennessee. Melodierne vil blive tilpasset deltagerne.

Det glade musikalske og muntre sammenspil er kursets omdrejningspunkt.

Oplev højskolelivet med fællessang, magiske morgensamlinger, fængslende foredrag og det lune samvær.

Undervisere: Kaj Bertelsen, Louise Ring Vangsgaard og Shane Donnelly

Mere

Tid

august 1 (Søndag) - 7 (Lørdag)

Lokation

Jyderup Højskole

Sølystvej 2, 4450 Jyderup

Arrangør

Jyderup Højskole Sølystvej 2, 4450 Jyderup