juli, 2021

22jul(jul 22)14:0024(jul 24)22:00Fanø Free Folk Forever – Weird music for weird timesFanø Free Folk Festival byder på alternativt festival-format14:00 - 22:00 (24) Sønderho forsamlingshus, Gammel Byvej 8Kategorier:FestivalAldersgrupper:Alle aldersgrupperEntre:Entre

Arrangementdetaljer

Under titlen “Fanø Free Folk Forever – Weird music for weird times” holder den eksperimenterende mikro-festival fanen højt i en tid med store udfordringer for sommerens musikarrangementer. 

Som de fleste andre festivalarrangører, har også Fanø Free Folk Festival været ramt af udfordringer det sidste års tid. Fanø Free Folk Festival #11, der skulle have fundet sted i sommeren 2020, blev i første omgang udskudt til juli i år. Og vi har set os nødsaget til at udskyde den endnu et år, så festivalen i stedet vil finde sted 21-23 juli 2022. 

Alligevel bliver free folk-fans ikke snydt for musik i år! 22-24 juli inviterer Fanø Free Folk Festival nemlig til en alternativ festival, som har fået titlen “Fanø Free Folk Forever – Weird music for weird times”. Titlen udtrykker på én gang et håb om, at festivalen vil komme igennem denne svære tid, men er også en trodsig manifestation af, at vi netop i en tid som denne må insistere på musikalske fællesskaber. 

Anderledes rammer og billetstruktur

Allerede i efteråret 2020 kunne Fanø Free Folk Festival byde på en række arrangementer i Sønderho. Arrangementer, som blev taget godt imod af de lokale, hvilket i høj grad har motiveret os til at præsentere mere musik i år. I festivalens ånd bliver der tale om et både mangfoldigt og ambitiøst program, der udforsker mødet mellem folkemusik og nye eksperimenter. Og man vil kunne opleve musik i nogle af de vante rammer som Sønderho Forsamlingshus, Sønderho Kirke og andre steder. Alligevel bliver rammerne lidt anderledes. Koncerterne vil nemlig overvejende blive for et siddende publikum, musikken slutter tidligere på aftenen, og der sælges ikke partoutbilletter, men kun billetter til særskilte koncertpakker – dette sker for at vi, også med de aktuelle restriktioner, kan sørge for at så mange som muligt kan få mulighed for at nyde musik under festivalen. 

Fuldmåne-mystik, poesi og mytologiske landskaber

Festivalen kan med stolthed byde på de første otte navne til programmet. Her bydes på internationale navne som den belgiske folk/ambient-kunstner Annelies Monseré, den amerikanske guitarist Eric Arn og en sjælden dansk koncert med det polske kult-band Księżyc. Deres navn betyder “måne” og meget passende får de lov til at afslutte festivalen med fuldmånekoncert 24 juli. 

Blandt de danske navne kan man se frem til anmelderroste Kloster, der giver en akustisk solo-koncerter med fortolkninger af digteren Simon Grotrians tekster, ligesom der bydes på drømmende støjguitar fra Tanja Vesterbye Jessen, en rejse i vokal-traditioner fra Nevesta’s Voice og alternativ folk med rødder både det nordiske og det amerikanske fra Marsh &  Marigolds, en ny duo bestående af sanger Nathalia Flórez (der selv stammer fra Sønderho) og bassist/cellist Niklas Emborg Gjersøe. Spændende bliver det også at opleve lydkunstner Ess Beck, der til festivalen skaber den særlige performance “Enótita”, der tager Fanø under behandling som et fiktivt, mytologisk sted. 

Mere

Tid

22 (Torsdag) 14:00 - 24 (Lørdag) 22:00

Arrangør

Fanø Free Folk Festivalfanofreefolk@gmail.com