oktober, 2021

02okt15:3018:00ÅSV: Koncert v. Maria Molde og open mic på Gyngen15:30 - 18:00 Gyngen, Maritza-salen, FO-byen, Frederiksgade 78 C. 8000 Aarhus CKategorier:KoncertAldersgrupper:Alle aldersgrupperEntre:Gratis

Arrangementdetaljer

I anledning af Aarhus Folk Festival besøger Århus Sangskriverværksted (ÅSV) atter Gyngen til koncert og open mic lørdag d. 2. oktober kl. 15.30 i Maritza-salen i FO-byen, Vester Allé 78C.

Eventet er GRATIS, så hop ind og inviter dine venner til en hyggelig eftermiddag!

Hovednavnet er denne gang Maria Molde, som inden koncerten fortæller om sin musik. Efter koncerten er der open mic for alle interesserede; medlemmer af Århus Sangskriverværksted, såvel som ikke-medlemmer.

MARIA MOLDE – Sanselig og nærværende country og folk – på dansk:

Maria Molde er en sangskriver med noget på hjerte. Hendes danske sange kredser om kærlighed, melankoli og det fundamentale vilkår, at vi er forbundet med naturen. Hverdagens sanselighed er i fokus, men med undertoner af uro, tvivl og en søgen efter balance.

Marias karriere som sangskriver startede efter et længere ophold i New York, hvor hun var del af den amerikanske bluegrass scene. Mødet med country- og bluegrass universet med dets simple tonesprog, iørefaldende akkord rundgange og umiddelbare tekster ramte hende rent, og hendes egne bluegrass inspirerede sange begyndte pludselig at presse sig på. Dog med danske tekster og med tydelige referencer til den nordiske folke- og visetradition, Maria er vokset op med.
Marias forbilleder tæller også både amerikanske musikere som Aiofe O’Donovan, Sarah Jarosz og Chris Thiele såvel som svenske musikere som Jan Johansson, Cornelis Vreeswijk og Esbjørn Hazelius.

Marias lysende stemme er blevet sammenlignet med både Alison Krauss og Alberte, og sangene er bygget op omkring Marias mandoliner, som tilføjer musikken deres helt egen sprøde lyd.
”En positiv overraskelse fik publikum også af singer/songwriter Maria Molde, der sprang til på et afbud. […] Hun gav en flot solokoncert med den smukke stemme i fokus og kun akkompagneret af sin mandolin”.

Anmeldelse Strib Vinterfestival, fra Rootszone.dk

Udover solokoncerter spiller Maria Molde også med sit 4 mands stringband MOLDE.

Hør musikken her: https://uncovermusic.dk/artist/maria-molde/

Vi ser frem til en fantastisk koncert med Maria Molde og besøg af en masse glade sangskrivere – alle er velkomne.

Århus Sangskriverværksted, i daglig tale ÅSV, er et netværk for sangskrivere og komponister, som mødes omkring det kompositoriske arbejde via konstruktiv feedback på medlemmernes materiale.

Mere

Arrangør

Gyngenkulturgyngen@kulturgyngen.dk Frederiksgade 78 C, 8000 Aarhus C.